Crowcon IREX

Stationær gasdetektor

Nem opgradering til IR-teknologi 

IREX er en infrarød (IR) gasdetektor, der er designet så du nemt kan opgradere dine eksisterende pellistorbaserede stationære gasdetektorer. Det gøres meget simpelt ved at montere IREX på den gamle samledåse fra dine pellistorhoveder og tilslutte originalkablet. IREX-konceptet gør det muligt for dig at opgradere til IR-detektorteknologi med dobbeltbølgelængde uden at pådrage de meget betydelige omkostninger forbundet med udskiftning af styresystemet og geninstallation.  

Gode grunde til at opgradere dine Pellistordetektorer 

  • Pellistorer er ikke fejlsikre og er krævende at vedligeholde. De skal beskyttes bag et flammefilter og kan "brænde ud", hvis de udsættes for koncentrationer over 110 % LEL. 
  • Sensorerne kan "forgiftes" og gøres ufølsomme overfor gas pga. silikoner, bly, svovl og klorerede forbindelser. 
  • Pellistorer kræver meget vedligeholdelse og skal testes regelmæssigt med gas for at sikre, at de er stadig fungerer optimalt. Sensorerne på en peillistor har typisk en levetid på 3-5 år, hvorefter de skal skiftes ud. 
  • Pellistorer skal betjenes bag en sinter (flammefanger) En sinter kan blive blokeret af skidt i atmosfæren og forhindrer dermed gas i at nå sensoren. 
  • Pellistorer har brug for ilt. Deres evne til at detektere gas reducerer betydeligt ved iltmangel. 

 

Pålidelighed 

IREX er afprøvet for pålidelighed og ydeevne i svære offshore-forhold ved Micropack Engineering Ltd og har 3. parts godkendelse til præstationsstandarden EN60079-29-1. 

Detektoren anvender sofistikerede systemer og algoritmer, som sikrer dig pålidelig drift til enhver tid. 

IREX har en T90 responstid på mindre end 4 sekunder, og giver dig en meget hurtig indikation ved farlige kulbrintegaskoncentrationer.

De optiske komponenter på IREX har et STAY-CLIR belægning, der forhindrer delvis sløring i kondenserende atmosfærer.

 

Vedligehold 

Der er ikke behov for justeringer ved detektorerne, nul- og spændingsjusteringer (hvis nødvendigt) udføres udelukkende på kontrolpanelet, og sparer dig betydelig tid og omkostninger 

Test kan anvendes eksternt via et rør til standard vejrbetræk.

Se al produktinformation om IREX på Crowcons hjemmeside hér.

IREX stationær gasdetektor