Crowcon Vortex

Kontrolpanel til gasdetektering

Crowcon Vortex er kontrolpanelet, der klarer opgaven, når Gasmaster er for lille og Gasmonitor for stor.  

Op til 12 kanaler og 32 relæer

Kontrolpanelet er modulopbygget og kan tilpasses den specifikke opgave og opgraderes op til 12 kanaler. Kontrolpanelet leveres med kanaler til 4, 8 eller 12 gasdetektorer og relæmoduler med 8, 16, 24 eller 32 frit programmerbare relæer.

Vortex består kun af de vigtigste input, output og controllermoduler monteret på en DIN-skinne. Du kan tilvælge et displaymodul i panelmontering og 19 "rackformater. Konfigurationen er ideel til integration i en række specialindkapslinger, som f.eks. 19" format eller dem med høj indgangsbeskyttelse. Andre standardfunktioner omfatter RS-485 Modbus-kommunikation til ekstern, ikke-påtrængende kalibrering og konfiguration.

De frit programmerbare relæudgange gør Vortex meget fleksibel og velegnet til styring af ventilation i for eksempel parkeringshuse og industribygninger. Det er muligt at gruppere gasdetektorer og ventilatorer i større bygninger til individuel start/stop af ventilatorerne. Derved sikres optimal styring af ventilationsanlægget - med deraf følgende energibesparelse. Vortex kan leveres i kabinet til vægmontering, opbygget i 19" rack til tavlemontage eller til panelmontering med betjening på fronten.

Display med alle vigtige funktioner

Du kan let læse og overvåge vigtige informationer på frontdisplayet på Vortex kontrolpanel. Hver kanal har 1 fejlniveau og 3 alarmniveauer, der kan kombineres i det mønster, som du gerne vil have for at udløse op til 32 output relæer. Displaypanelets LED-lys indikerer, hvis der er fejl. Du kan nemt konfigurere indstillingerne på kontrolpanelet med Vortex-software, så de passer til dine behov. Frontdisplayet er desuden udstyret med trykknapper, som gør det nemt at gennemføre den daglige drift.

Installation og vedligeholdelse

Vortex har masser af rum i sig, så du let kan få adgang til kabelterminaler. Vortex kræver ingen omfattende kabling. Kontrolpanelets Modbus er kompatibelt. Kontrolpanelet bruger industristandard kommunikationsforbindelser og er derfor enkel at integrere med de kontrolsystemer, som du måtte have i forvejen.

Hvis der skal laves justeringer foregår det elektronisk, og det betyder at du bruger meget mindre tid på vedligeholdelse og drift på justerbare potentiometre. De separate zoner i Vortex kan hæmmes individuelt, så du kan arbejde på specifikke områder uden at påvirke resten af systemet.

Den modulære konstruktion gør det utrolig nemt at erstatte dele af panelet, ved at klikke komponenter af og på.

Pålidelighed

  • Godkendt til IEC 61508 (SIL 1).
  • Systemet overvåger relæer kontinuerligt, og spolefejl identificeres straks uden input fra dig.
  • Intern batteripakke (gælder ikke flammesikre versioner) som overvåges løbende for forandringsniveauer og tilslutning. Systemet er til enhver tid operationelt.
Kontrolpanel til gasdetektering, Vortex

Scroll to Top