Xgard

En serie af gasdetektorer til brændbare og giftige gasser

Xgard er en serie af stationære detektorhuse, der kan bruges med den komplette palette af sensorer til overvågning af iltniveau og giftige og brandfarlige gasser. Serien er lavet til nem og billig installation på enten væg eller loft.

Xgard er tilgængelig som enten Intrinsically Safe (Exia / sikkerhedszone 0) eller Flameproof (Exd / sikkerhedszone 1) detektorer, afhængig af sensortype og dit behov for overvågning. Intrinsically Safe versioner er egnet til brug i zone 0, 1 eller 2 farlige områder, når de bruges sammen med en passende zener barriere eller galvanisk isolator. Flameproof versioner er egnet til brug i zone 1 eller 2 farlige områder.

De 6 typer af gasdetektorer

Type 1 –  Intrinsically safe gasdetektor, med elektrokemisk sensor, der måler giftige gasser og ilt. Vand- og støvbestandighed:  IP65

Type 2 – Flameproof gasdetektor, med elektrokemisk sensor, der måler giftige gasser og ilt. Vand- og støvbestandighed: IP65

Type 3 – Flameproof gasdetektor, der måler brandfarlige gasser. Vand- og støvbestandighed:  IP65

Type 4 – Flameproof gasdetektor, der tåler meget høje temperaturer og måler brandfarlige gasser. Vand- og støvbestandighed: IP64

Type 5 - Flameproof gasdetektor, der måler brandfarlig gas detektor med 4-20mA udgang. Vand- og støvbestandighed: IP65

Type 6 – Flameproof gasdetektor med varmeledningsevne. Vand- og støvbestandighed: IP65

Type 2, 3, 5 og 6 er certificeret til brug i atmosfærer som kan indeholde brandfarligt støv, men detekterer ikke brændbart støv. Reaktoren fra gasføleren kan blive kompromitteret ved at blive blokeret i et støvet miljø.

Xgard type 1 til 6 anvendes typisk sammen med en PLC eller et Crowcon Gasmaster, Vortex eller Gasmonitor kontrolpaneler. Alle gasdetektorerne i Xgard-produktserien skal forsynes med 24 VDC og har analog udgang 4-20 mA.

Robust kapsling

Gasdetektoren er designet af tre robuste materialer: glasforstærket nylon, stærkt holdbart aluminium med en solid polyesterbelægning og 316 rustfrit stål, der giver enormt god korrosionsbeskyttelse, og holder til de hårdeste miljøer.

Læs mere om Xgard-serien på Crowcons egen hjemmeside her.

Xgard gasdetektor

Scroll to Top