Serieforbundet Røgalarm

Hvornår skal du bruge serieforbundne røgalarmer?  

Gira Dual Q røgalarmen kan bruges på flere måder:  

  • som almindelig enkeltstående røgalarm  
  • som trådløst serieforbundet røgalarm
  • som seriefurbundet røgalarm via elnettet  (lever op til kravene fra bygningsreglementet til et AVA-anlæg)   

Ved at serieforbinde alarmerne, får du et system, hvor alarmerne ‘kan tale med hinanden’. Det betyder, at når én alarm aktiveres, sender den signal videre til den resterende gruppe af alarmer, som den er forbundet til. Det betyder, at du også hører alarmen, hvis du befinder dig et andet sted i bygningen, hvor der er en serieforbundet alarm. 

Sådan fungerer Gira Dual røgalarm  

Gira Dual røgalarm indeholder to forskellige detektorer: en optisk og en termisk detektor. Den optiske detektor identificerer visuelt små røgpartikler, før situationen bliver for usikker og farlig for mennesker. Den termiske detektor måler og reagerer på temperaturændringer i rummet.  Røgalarmen registrerer og identificerer brande mere pålideligt og hurtigere end normale røgalarmer - selv fra flydende væsker. 

Alarmbetjeningen kan også styres bedre i områder med uundgåelige forstyrrelser som køkkendampe, støv og elektrisk interferens. Du kan manuelt slukke for røgsensoren i 15 minutter ved et enkelt knaptryk og undgå falske alarmer. 

Batterierne er indbyggede i detektoren og har minimum 10 års levetid og derfor også 10 års garanti. Alarmen advarer dig 30 dage, inden den løber tør for strøm.

Gira Dual Serieforbundet Røgalarm (tilkøb)  

Gira Dual røgalarmer kan forbindes både trådløst eller trådført (med op til 40 enheder). Er Gira forbundet til trådført via elnettet, fungerer den som et almindeligt AVA-anlæg, og opfylder dermed også bygningsreglementets krav. For at serieforbinde via elnettet, kan du tilkøbe en tilhørende 230 V sokkel. Med soklen vil det indbyggede batteri fungere som backup. 

Der er også mulighed for at tilkøbe en funktion, hvor alarmerne videresender en sms-besked til et telefonnummer, så snart der detekteres en brand.  

 

Vedligehold

Det anbefales at røgalarmerne vedligeholdes jævnligt med rengøring, overvågning af batteriet og en funktionsafprøvning. Hvis du bruger Gira røgalarmerne for at opfylde krav om AVA-anlæg er det selvfølgelig påkrævet med de årlige serviceeftersyn, ligesom det er med et almindeligt AVA-anlæg.

Se alle specifikationer på Giras egen hjemmeside her.

Gira Dual Serieforbundet Røgalarm

Scroll to Top