Aspirationsanlæg

Hvorfor vælge et aspirationsanlæg?

Aspirationsanlæg er meget mere følsomme end almindelige branddetektorer. Det gør dem velegnede til miljøer, hvor der kræves en meget følsom og hurtig detektering af en potentiel brand.

Anlægget giver dig mulighed for at forhindre udviklingen af en brand, inden det går ud over kostbare værdier som f.eks. serverrum og arkiver. Der er fire gode grunde til at vælge et aspirationsanlæg:

1. Tidligere detektering af meget værdifulde genstande og varer

Aspirationsanlæg er den rigtige løsning til lokaler, hvor du opbevarer kostbare værdier eller som har en funktion, der er vigtig for din virksomheds drift. Aspirationsanlægget alarmere tidligere end, end almindelige røgdetektorer. Det kan f.eks. være serverrum og motorrum.

2. En mere diskret løsning

Det er også en god løsning, hvis du ønsker en mere diskret løsning, Rørnetværket kan installeres, så det næsten ikke kan ses. Det gør sig rigtig godt f.eks. på museer, i kirker og fredede bygninger.

3. Lettere vedligehold

Aspirationsanlægget er lettere at rense end traditionelle detektorer, og kan med fordel bruges i meget støvede eller beskidte omgivelser, eller der hvor der er højt til loftet og kan være svært at rengøre traditionelle detektorer. Det kan f.eks. være slagterier, fødevareproduktion og halmlagere.

4.   Gasdetektering

Aspirationsanlægget kan tilføjes et CO-modul, der monteres på rørnetværket. Det er for eksempel en god idé, hvis du har tågekanoner installeret på dit alarmanlæg. Med gasdetektering på ARS, kan man skifte fra at detekterer røg, til at detektere kulilte (CO), som er den gas der dannes ved en brand.

Hvordan fungerer et aspirationsanlæg?

Aspirationsanlægget er en detekteringsenhed, der konstant trækker luft ind fra atmosfæren gennem et rørnetværk. Først filtreres luften for urenheder, og derefter undersøger anlægget luften for røgpartikler med avanceret laserteknologi. Når anlægget registrerer røg udløses et alarmniveau, som kan sende flere forskellige signaler, der f.eks. behandles af ABA-anlæg inden for få sekunder.

Aspirationsanlæggets rørnetværk, gør det muligt at have rør hængende helt nede ved en potentiel kilde til en brand, som f.eks. en server i et racksystem eller en maskine.

Anlægget har flere alarmniveauer, der kan indstilles efter dine behov.  Hvert alarmniveau kan give signal til et ABA -anlæg eller til flere personer – f.eks. via sms, på en computerskærm eller noget helt tredje.

En aspirationsanlæg kan bruges i sammenhængende lokaler op til 600 m2, og må ikke overvåge lokaler, der er adskilt med vægge uden nogen åbninger.

Kombinationer med andre typer anlæg

Anlægget kan kombineres med ARS-, ABA-, ABV- og AVA-anlæg.

 

Aspirationsanlæg

Scroll to Top