Aspirationsanlæg

Hvorfor vælge et Aspirationsanlæg?  

Aspirationsanlæg er meget mere følsomme end almindelige branddetektorer. Det gør dem velegnede til miljøer, hvor der kræves en meget følsom og hurtig detektering af en potentiel brand.  

Anlægget giver dig mulighed for at forhindre udviklingen af en brand, inden det går ud over kostbare værdier som serverrum og arkiver. Der er fire gode grunde til at vælge et aspirationsanlæg:

1. Tidligere detektering af meget værdifulde genstande og varer 

Aspirationsanlæg er den rigtige løsning til lokaler, hvor du opbevarer meget kostbare værdier, og derfor ønsker en meget tidligere alarmering end, hvad du opnår med almindelige røgdetektorer. Det kan f.eks. være serverrum og motorrum. 

2. En mere diskret æstetisk løsning 

Det er også en rigtig god løsning, hvis du ønsker en mere æstetisk diskret løsning, Rørnetværket kan installeres, så det næsten er helt usynligt. Det gør sig rigtig godt f.eks. på museer, i kirker og fredede bygninger.

3. Lettere vedligehold 

Aspirationsanlægget er meget lettere at rense end traditionelle detektorer, og kan med fordel bruges i meget støvede eller beskidte omgivelser eller hvor der er højt til loftet og dermed svært at rengøre traditionelle detektorer. Det kan f.eks. være slagterier, fødevareproduktion og halmlager.

4. Gasdetektering 

Aspirationsanlægget kan tilføjes et CO-modul, der monteres på rørnetværket. Det er for eksempel en god idé, hvis du har tågekanoner installeret på dit alarmanlæg. Med gasdetektering på ARS, kan man skifte fra at detekterer røg, til at detektere kulilte (CO), som er den gas der dannes ved en brand.

 

Hvordan fungerer et aspirationsanlæg? 

Aspirationsanlægget er en detekteringsenhed, der konstant trækker luft ind fra atmosfæren gennem et rørnetværk. Først filtreres luften for urenheder, og derefter undersøger anlægget luften for røgpartikler med avanceret laserteknologi. Når anlægget registrerer røg udløses et alarmniveau, som kan sende flere forskellige signaler, der f.eks. behandles af ABA-anlæg inden for få sekunder. 

Aspirationsanlæggets rørnetværk, gør det muligt at have rør hængende helt nede ved en potentiel kilde til en brand, som f.eks. en server i et racksystem eller en maskine. 

Anlægget har flere alarmniveauer, der kan indstilles efter dine behov.  Hvert alarmniveau kan give signal til et ABA -anlæg eller til flere personer – f.eks. via sms, på en computerskærm eller noget helt tredje. 

En aspirationsanlæg kan bruges i sammenhængende lokaler op til 600 m2, og må ikke overvåge lokaler, der er adskilt med vægge uden nogen åbninger.

Kombinationer med andre typer anlæg 

Anlægget kan kombineres med ARS-, ABA-, ABV- og AVA-anlæg.

 

Vedligehold af aspirationsanlæg 

Aspirationsanlægget kræver serviceeftersyn en gang om året, og skal have skiftet filter efter behov. Med et så følsomt system er det utrolig vigtigt, at det bliver holdt rent for støv og skidt jævnligt. 

Med en serviceaftale eller lejekontrakt hos os, sørger vi for at rengøre rør, udskifte filtre, og teste funktionsdygtigheden af anlægget. 

 

Aspirationsanlæg

Scroll to Top